AnnaE
#0

                                    Tenul – oglinda noastra

 

                    Pentru a da o sansa tenului sa fie hidratat, luminos si catifelat putem sa renuntam la saloanele de frumustete  si la pierdere de vreme inutila,

facandu-ne acasa la noi propriul nostru salon cosmetic.

                    Pentru a curata tenul folosim un amestec facut din tarate de grau sau malai (pentru tenul gras) pe care-l aplicam in combinatie cu putin iaurt sau lapte batut. Il lasi sa actioneze 15 minute ne clatim cu apa calduta si ne tamponam cu prosoape de hartie. Pielea fiind curata putem prepara o masca dintr-o lingurita de miere, o lingurita de ulei de masline presat la rece si argila. Amestecati toate cele trei componente  pana se face o pasta. Se da pe fata evitand ochii. Dupa 20 de minute indepartati masca si aplicati o crema hidratanta.

                   Pentru o curatare profunda a tenului pe care e bine s-o repetam la doua saptamani putem sa apelam la o metoda clasica folosita si de mamele noastre. Deasupra unui vas cu apa fierbinte in care punem 2-3 pliculete de ceai de musetel, acoperite cu un prosop, stam circa 10 minute pana se deschid toti porii si ne ajuta la indepartarea punctelor negre. Nu trebuie scoase toate punctele sau sa punem prea multa presiune pentru ca ne vom rani tesutul. Dupa ce terminam, dezinfectam zona si aplicam o masca cu miere pentru a calma si hrani tenul.

 

Aveti grija de voi !!